Trudeau: pole meie asi Trumpile immigratsiooniteemalist loengut pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Justin Trudeau ja USA president Donald Trump
Kanada peaminister Justin Trudeau ja USA president Donald Trump Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles eile koos USA presidendi Donald Trumpiga peetud pressikonverentsil, et oleks kohatu hakata teisele riigile loengut pidama, vahendab Guardian

Trudeau üritas Valges Majas aset leidnud pressikonverentsil iga hinnaga vältida konflikti. Raskusi tekkis peaministril hoopiski tõsise näo säilitamisega, kui Trump rääkima hakkas.

«Neile, kes põgenevad hukkamõistmise, terrori ja sõja eest, kanadalased ootavad teid, hoolimata teie usust. Mitmekesisus on meie tugevus. Tere tulemast Kanadasse!» säutsus Trudeau läinud kuul Twitteris, peale seda, kui Trump valdavalt islamimaadele reisikeelu kehtestas. Eilsel pressikonverentsil immigratsioonipoliitikast juttu ei tehtud.

«On olnud aegu, mil meie lähenemised on erinenud, kuid seda on alati tehtud kindlameelselt ja austusväärselt,» rääkis Trudeau hoopiski USA-Kanada suhetest. «Viimane asi, mida kanadalased sooviksid oleks see, et hakkaksin siin viibides teisele riigile loengut pidama, kuidas nad ennast valitsema peaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles