Pakistani hõimualal arreteeriti ameeriklane

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani piirialadel on osa hõime asunud võitlema Al-Qaeda ja Talibani vastu.
Pakistani piirialadel on osa hõime asunud võitlema Al-Qaeda ja Talibani vastu. Foto: AP / Scanpix

Pakistani politsei vahistas ühes hõimupiirkonnas Afganistani piiri lähedal mehe, kes väidab end olevat ameeriklane Floridast.

Kinnipeetu liikus ringi kohalikus traditsioonilises riietuses ning tal ei olnud kaasas ühtegi reisidokumenti. Politsei kinnitusel olevat aga tegu noore USA kodanikuga, vahendas AFP.

Peshawari ülekuulamisele viidud noormees oli enda sõnul külastamas sõpru. Ta rääkis politseile, et on tegelikult pärit Floridast. Pakistani hõimuregiooni sisenemiseks peab aga välismaalastel olema võimude eriluba, mida arreteeritud isikul ei olnud.

USA saatkonnast öeldi, et neile on intsidendist teatatud, kuid nad ei saa seda veel kinnitada. Mohmandi hõimu aladel, kus ilmselt 20-25 aasta vanune ameeriklane tabati, liigub ringi ka palju Al-Qaeda ja Talibani võitlejaid. Piiriäärsetes mägedes arvatakse enda varjavat ka maailma esiterroristi Osama bin Ladenit ja tema lähimaid käsilasi.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles