McCain: Putin on maailmale palju suuremaks ohuks kui ISIS (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi Vladimir Putini toetajad Moskvas Punasel väljakul.
Vene presidendi Vladimir Putini toetajad Moskvas Punasel väljakul. Foto: ALEXANDER UTKIN/AFP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin on maailma julgeolekule suuremaks ohuks kui äärmusühendus Islamiriik (ISIS), teatas Ühendriikide vabariiklasest senaator John McCain intervjuus telekanalile ABC.

McCain tunnistas intervjuus ka seda, et Trumpi tegevus tekitab temas mõnikord ärevust. Naaberriigi Kanada pealinna Canberra visiidi käigus oli McCain öelnud, et Putin on peamine ja suurim oht, palju suurem oht kui ISIS.

«Ma pole näinud mingeid tõendeid, et neil [venelastel] see korda läheb, kuid nad üritasid muuta valimistulemusi ning proovivad seda tänini,» ütles senaator.

«Nad üritasid mõjutada Prantsusmaa valimiste tulemust. Nii et minu hinnangul on Vladimir Putin – kes on Ukraina tükeldanud ja survestab Baltimaid –, minu hinnangul on venelased suurimaks probleemiks, mis meil tänapäeval on,» lisas ta.

McCaini sõnul peab USA kehtestama Venemaale sanktsioone. «Me pole läinud novembris toimunud valimistest alates midagi ette võtnud, et reageerida Putini katsele tulemust mõjutada. Nii et hästi tehtud, Vladimir. Me pole üldse midagi ette võtnud,» ütles McCain ja lisas, et loodetavasti suudavad USA poliitikud lisapiirangute kehtestamises kokku leppida.  

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles