Läti võib Jūrmala põlengu eest nõuda Rootsilt valuraha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jūrmala põleng.
Jūrmala põleng. Foto: Facebook

Möödunud kuul Jūrmala lähedal Sloka ebaseaduslikus prügilas põlenud jäätmed pärinesid väidetavalt Rootsist, mistõttu võivad lõunanaabrid nõuda Rootsilt kahjutasu.

Läti päästeteenistuse juht Inga Koļegova ütles täna ajakirjanikele, et põlengut uurivad nii Läti kui ka Rootsi vastavad ametkonnad.

Põleng Slokas puhkes 18. juunil, kui seal süttisid plastikmaterjalid, mille tagajärjel paiskus õhku tihedat musta suitsu. Põlengu likvideerimisega seotud kulud lähevad Läti riigile maksma hinnanguliselt 700 000 eurot, mis soovitakse hiljem sisse nõuda.

Prügilat hallanud ettevõtte Prima M teatel pole neil selle summa maksmiseks raha. Samuti väidab ettevõte, et seal ladustati taaskasutatavaid materjale, mitte prügi, mistõttu ei vajanud nad jäätmete ladustamiseks luba.

Juhtunu osas on alustatud kriminaaluurimist. Politsei teatas täna, et uurib põlengut süütamisena, kuid ühtegi kahtlusalust pole praeguseks kinni peetud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles