FSB teatas rünnakuplaani nurjamisest Moskvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB peakorter Lubjanka väljakul
FSB peakorter Lubjanka väljakul Foto: Wikipedia.org

Vene Föderaalne Julgeolekuamet (FSB) teatas esmaspäeval, et nurjas rünnakuplaani, mida juhtisid kaks Süürias äärmusrühmituse Islamiriik (IS) poolel võitlevat endises Nõukogude Liidus sündinud äärmuslast.

FSB teatel peeti kinni neli isikut, keda kahtlustatakse rea rünnakute kavandamises. Kaks vahistatut pidid end julgeolekuameti teatel õhkima Moskva transiidisüsteemis ja kaubanduskeskuses.

Kinnipidamise käigus leiti automaate, granaate, laskemoona ja lõhkeseadme ehitamiseks vajalikke vahendeid. FSB avastas ka Moskva lähistel asuva labori, kus valmistati lõhkeseadmeid.

Ameti teatel juhtisid rünnakute kavandamist kaks äärmuslast - T.M. Nazarov ja A.M. Širindžonov -, kes võitlevad Süürias ISi poolel ja on pärit endisest Nõukogude Liidust.

FSB teatel peeti kinni üks venelane ja kolm tadžikki. Viimaste nimed on Davlater Hodžijev, Sulaimon Burkhonov ja Sijovuš Davronzoda ning kohus võttis nad 11. oktoobrini eelvangistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles