Hiina internetipetturid hõivasid Kambodžas 11-korruselise kortermaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõivatud kortermaja Kamboodžas.
Hõivatud kortermaja Kamboodžas. Foto: SAMRANG PRING/Reuters/Scanpix

Kohe, kui Kambodža pealinna Phnom Penh luksuslikus Tuol Kouki rajoonis 11-korruseline kortermaja valmis sai, kolisid sinna kümned noored hiinlased laudade ja arvutitega, vahendab Reuters. 

«Arvasin, et nad kolivad siia oma kontorit,» kirjeldas 20-aastane Eng Somnang, kellele kuulub üle tee asuv nuudlikohvik.

Kambodža politsei süüdistab uusi elanikke just selles: uues hoones enam kui 200 töötajaga kuritegeliku kõnekeskuse sisseseadmises ja selle kaudu inimestelt raha välja petmises.

Politsei viis kolmapäeval majas läbi ka reidi, et hiinlaste tegevusele lõpp teha.

Tegu on vaid ühe taolise petturite rakuga, kes tegutseb riigis, kuhu on kerge viisat saada ja millel on hea internetiühendus.

Kurjategijad on majas nüüd lõksus, sest nad keelduvad sealt lahkumast ja hoone on kohalike politseinike poolt ümber piiratud.

Üks hoones viibijatest – 30- aastane hiinlane Fang ütles Reutersile, et tuli Kambodžasse turistiviisaga. Naise sõnul on temaga seal koos veel umbes 200 inimest. Ta keeldus täpsustamast, millega nad seal tegelesid.

Kambodža politsei teatel on vahi all 225 Hiina kodanikku, kellest 25 on naised. Neid kahtlustatakse väljapressimisskeemiga inimestelt kõnede kaudu raha petmises. Nad saadetakse tagasi koju, Hiinasse.

Villasid täis Tuol Kouki naabruskonna elanike sõnul olid kortermaja kasutajad vaiksed. Nende sõnul küsiti maja üürimise eest 25 000 dollarit kuus. Maja omanikku pole leitud.

Elanikud olevat väljas käinud vaid öösiti, et osta süüa.

Ühe ülekuulatud majaelaniku sõnul teenis ta umbes 70 000 dollarit kuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles