Saudi Araabia lubab naised autorooli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia naine traditsioonilises rõivastuses
Saudi Araabia naine traditsioonilises rõivastuses Foto: FAISAL AL NASSER/REUTERS/Scanpix

​Saudi Araabia tühistab naistele kehtestatud autojuhtimise keelu, vahendas teisipäeval riiklik meedia kuninglikku käsku.

Uudisteagentuuri Saudi Press Agency andmetel andis kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud käsu, et tulevikus saavad nii mehed kui naised autojuhiloa hankida.

Seadusemuudatust hakkab ette valmistama ametnike rühm, mis esitab oma hinnangud ja soovitused 30 päeva jooksul. Naiste juhtimisõigus peaks jõustuma järgmise aasta juunis.

Saudi Araabia on maailma ainus riik, kus naistel on autojuhtimine keelatud.

Saudi Araabia välisminister Adel al-Jubeir kaitses möödunud aastal naiste kohtlemist kuningriigis, kinnitades edusamme naiste hariduse vallas ja mööndes, et õrnema soo esindajate autorooli lubamine võtab aega. Välisminister võrdles Saudi Araabiat Ühendriikidega, väites, et USA iseseisvumisest pidi mööduma sada aastat, enne kui naised said valimisõiguse ja veel 100 aastat kongressi esimese naisspiikri valimiseni.

Eelmisel nädalal teatas riigimeedia, et Saudi Araabia lubab rahvuspüha tähistamiseks esmakordselt staadionile pered. Seni vaid meestele mõeldud Kuningas Fahdi staadion Ar-Riyadis avatakse kuningriigi 87. aastapäeva pidustusteks ka perekondadele, kel tuleb aga istuda üksikutest meestest eraldi.

Staadion on valmis võtma vastu umbes 40 000 inimest, kes jaotatakse üksikisikuteks ja perekondadeks ning neil tuleb istuda eraldi, edastas Saudi Press Agency.

Seni ei ole rangete sooliste piirangutega Saudi Araabias naistel spordiväljakutele asja olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles