Briti peaminister koputab Brexiti-kõneluste eel Junckeri uksele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia ja ELi lipud Briti parlamendi ees.
Suurbritannia ja ELi lipud Briti parlamendi ees. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May suundub täna viimase hetke kohtumisele Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga, et arutada soiku jäänud Brexiti läbirääkimisi, vahendab Deutsche Welle.

Briti peaminister Therea May. Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix
Briti peaminister Therea May. Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix Foto: Ben Cawthra/Ben Cawthra/Sipa USA

Ametlik õhtusöök, mida Briti meedia nimetab SOS kohtumiseks, leiab aset kriitilisel momendil ja vaid mõned päevad enne Brexiti läbirääkimiste kuuenda vooru algust. May on aina suurema surve all saavutada kõnelustel läbimurre, sest hirm leppeta lahutuse ees aina kogub jõudu.

Peaministri meeskond aga väitis täna kindlameelselt, et May ja Junckeri kohtumine lepiti kokku juba nädalate eest. Junckeri kohtumiskaldendris Euroopa Komisjoni kodulehel polnud seda aga veel täna hommikulgi.

ELi ametnike sõnul võtavad kohtumisest osa ka ELi pealäbirääkija Brexiti- kõnelustel Michel Barnier ja Briti Brexiti-minister David Davis.

Pärast May ja Junckeri viimast töist õhtusööki, lekitati meediasse dokument, kus Komisjoni president väljendas May Brexiti-vaadete üle õudu ja skepsist. 

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix Foto: INTS KALNINS/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles