Afganistanis hukkus kahes rünnakus politseile 47 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaõppekeskusest tõusev suits.
Väljaõppekeskusest tõusev suits. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kagu-Afganistanis hukkus täna kahes rünnakus politseile 47 inimest ja üle 200 sai viga, ütlesid ametnikud.

Üks rünnakutest toimus väljaõppekeskusele Paktia provintsi pealinnas Gardezis. Ametnike sõnul sai surma 32 ja haavata üle 200 inimese. Teine rünnak toimus naaberprovintsis Ghaznis, surma sai 15 ja haavata 12 julgeolekutöötajat.

Gardezis toimunud rünnaku eest võttis Twitteris vastutuse islamiliikumine Taliban.

Hukkunute seas oli naisi, tudengeid ja politseinikke, ütles Gardezi tervishoiuameti juht Heidayatullah Hamidi.

«Esimene suitsiidivõitleja õhkis väljaõppekeskuse lähedal lõhkeainelastis auto, avades hulgale ründajatele tee pealetungiks,» lisatakse siseministeeriumi avalduses. Lisaks õhkis teises autos ennast veel üks enesetapuründaja, teatas siseministeerium ja politsei.

Lahing viie enesetapuvööde ja tulirelvadega varustatud ründaja ning julgeolekutöötajate vahel kestis viis tundi.

Gardezis asub Paktia provintsi politsei peakorter. Samas keskuses asuvad ka piiripolitsei ja Afganistani relvajõudude peakorterid.

«Enamik ohvritest on tsiviilelanikud, kes saabusid politsei peakorterisse oma passide ja teiste isikut tõendavate dokumentide järgi,» sõnas Paktia kuberneri kantselei.

Ghaznis õhiti politseijaoskonna ees mineeritud sõiduauto, seejärel jooksid relvastatud isikud hoonele tormi, teatas Ghanzi kuberneri esindaja Haref Noori.

Mitukümmend talibit tapeti, ütles Ghazni politseiülem Mohammad Zaman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles