CIA: Põhja-Korea on lähedal USA-d ohustava tuumarelva loomisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
North Korean leader Kim Jong Un (not pictured) guides the launch of a Hwasong-12 missile in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) on September 16, 2017. KCNA via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT.
North Korean leader Kim Jong Un (not pictured) guides the launch of a Hwasong-12 missile in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) on September 16, 2017. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. Foto: KCNA/Reuters

USA peab eeldama, et Põhja-Korea on lähedal tuumarelvale, mis on võimeline tabama sihtmärke Ühendriikides, ja töötama selle ärahoidmise nimel, märkis Luure Keskagentuuri (CIA) juht neljapäeval.

CIA direktori Mike Pompeo sõnul on president Donald Trump kindlalt nõuks võtnud takistada Põhja-Koreal tegemast läbimurret, «juhtugu see kas teisipäeval või kuu pärast teisipäeval».

Nii Pompeo kui ka USA rahvusliku julgeoleku nõunik HR McMaster on öelnud, et Trump eelistab endiselt sanktsioone ja diplomaatiat, mõjutamaks Kimi läbirääkimistelaua taga desarmeerimist arutama.

Kuid Washingtonis toimunud poliitikafoorumil hoiatasid mõlemad, et variandina on endiselt võimalik ka sõjalise jõu kasutamine selleks, et takistada Pyongyangil kaugmaa tuumaraketti omandamast

«Nad on nüüd oma võimekuselt küllalt lähedal sellele, et USA poliitika perspektiivist peaksime käituma nii, nagu nad oleksid selle eesmärgi saavutamise lävel,» lisas Pompeo.

Luurejuhi sõnul on president Trump valmis tagama, et Kim Jong-uni režiimil ei oleks võimekust Ameerikat ohustada. Sõjalise jõuga, kui see peaks vajalikuks osutuma.

Sel nädalal deklareeris Põhja-Korea asesuursaadik ÜRO-s, et Pyongyang ei peata ei oma ballistiliste rakettide ega tuumaporgrammi, kui Washington ei loobu oma vaenulikust hoiakust.

Kimi režiim ei ole teinud saladust sellest, et püüab välja arendada tuumarelva, mis küüniks USA mandriosa linnade või Vaikse ookeani baasideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles