Murelik ema palub Rootsis näljastreigi järel haiglasse viidud terroristi vabastamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan al-Mandlawi naise ja lastega.
Hassan al-Mandlawi naise ja lastega. Foto: twitter.com

Süürias inimeste päid maha raiunud ja Göteborgis süüdi mõistetud terrorist viidi pärast nelja kuud vangis nälgimist haiglasse. Mehe ema palub riigil viletsas seisus poeg vabastada.

Hassan al-Mandlawi mõisteti 2015. aastal Rootsis süüdi 2013. aastal Aleppos kahe mehe pea maha raiumise eest.

Kuigi Mandlawi ei olnud ise teo sooritaja, mõisteti ta süüdi mõrvade kavandamises ja neile kaasa aitamises.

Pärast 2013. aastal Türgis pähe saadud kuulihaava ratastoolis liikuv Mandlawi eitab süüdistusi, kuid eelmisel nädalal lükkas Rootsi ülemkohus tema apellatsiooni tagasi.

Kaks päeva pärast kohtuotsust saatis mehe ema Rootsi valitsusele kirja, milles teatas, et tema poeg on pärast neli kuud kestnud näljastreiki viidud haiglasse ning palus võimalust tema eest kodus hoolitseda.

Väljaande Göteborgs-Posteni kohaselt sisaldub kirjas veel, et mees on kaotanud mälu ja keeldub söömast ja joomast.

«Hassan vajab kedagi, kes tema eest hoolitseks ja keegi vanglapersonalist ei saa seda kogu aeg teha,» kirjutas murelik ema.

Ka Mandlawi advokaat Lars Salkola kinnitab, et mehel on raske mälukaotus ning ta suudab vaevu mäletada enda ja oma laste nimesid.

Samas on juhtumiga tegelenud prokurör kahtleval seisukohal. Tema sõnul on Mandlawist 2015. aastast pärinev jäädvustus, kus mees Malaisias basseinis ujub, sööb ja iseseisvalt kõnnib.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles