Puigdemont soovitab Kataloonia separatistide koalitsiooni moodustamist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Barcelonas vahistatud separatistlike poliitikute vabastamist nõudmas.
Meeleavaldajad Barcelonas vahistatud separatistlike poliitikute vabastamist nõudmas. Foto: Pascal RODRIGUEZ/SIPA/Scanpix

Kataloonia tagandatud liider Carles Puigdemont soovitas Kataloonia lahkulöömist toetavatel erakondadel enne valimisi koalitsioon moodustada.

Carles Puigdemont 
Carles Puigdemont Foto: Mark Carlson/AP

«See on aeg, mil kõik demokraadid peavad ühinema. Kataloonia, poliitiliste vangide vabaduse ja vabariigi nimel,» sõnas Puigdemont Twitteris.

Puigdemonti paremtsentristlik Kataloonia Demokraatlik Partei (PDeCAT) teatas eile, et soovib moodustada koalitsiooni. Puigdemont kaalub enda sõnul 21. detsembri valimistel osalemist.

Hispaania on väljastanud rahvusvahelise vahistamismääruse Puigdemonti ja nelja Kataloonia poliitiku suhtes, kes viibivad Belgias. Hispaania kohus tahab nende üle õigust mõista seoses Kataloonia autonoomse regiooni iseseisvuspüüdlustega.

Kataloonia valitsuse mässus süüdistatud kaheksa valitsusliiget on Hispaanias vangistatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles