Politsei puistas taas Navalnõi Kaliningradi staapi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navalnõi toetajaskonnale kõnet pidamas.
Navalnõi toetajaskonnale kõnet pidamas. Foto: Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Kaliningradis otsiti taaskord läbi opositsionäär Aleksei Navalnõi pooldajate staap ja viidi ära kihutustöö materjale, edastas Intefaxile liikumise advokaat Aleksandr Dobralski.

«Piirkonna staap otsiti läbi anonüümse avalduse peale, et seal on ekstremistlikku kirjandust. Tulemusena võtsid E osakonna politseinikud ära kihutustöö materjalid, mida on varem juba võõrandatud ja äärmusluse osas kontrollitud,» ütles Dobralski.

Tema sõnutsi anti need materjalid kaks nädalat tagasi pärast kontrollimist opositsionääridele koos vastava otsusega tagasi.

«Näitasime politseinikele seda dokumenti. See ei päästnud materjale võõrandamisest. Võimalik, et politsei arvates on varem läbiuuritud materjalide sekka ilmunud uusi,» märkis advokaat.

6. novembril toimus Kaliningradis Navalnõi pooldajate sanktsioneerimata meeleavaldus, kus osales u 150 inimest. Ühe pidas politsei kinni. Meeleavaldus möödus vahejuhtumiteta.

Enne meelavaldust, 5. oktoobril otsiti Navalnõi piirkonna staap läbi, 6. hommikul vahistati aga kolm selle liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles