Trump hindas oma Aasia ringreisi ääretult edukaks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

USA president Donald Trump lõpetas täna oma Aasia ringreisi, mida ta ise hindas ääretult edukaks.

«Visiidil tehti maailmale selgeks, et USAga kaubavahetust tegevatele riikidele on reeglid muutunud,» ütles Trump avalduses.

Presidendi sõnul teeb ta hiljem sel nädalal kaubanduse ja oma Aasia-visiidi kohta suure teadaande. Arvatavalt väljendab Trump toetust kongressi vabariiklaste maksusüsteemi muutmise kavale. «USA kaubanduspartnerid kohtlevad meid nüüd oluliselt teistmoodi kui varem,» ütles Trump ajakirjandusele teel Manilast Ühendriikidesse.

«Meie tööviljad saavad olema uskumatud, olgu need meie riikide julgeoleku, maailma julgeoleku või kaubanduse vallas,» sõnas ta.

«USA kaubandusdefitsiit viiakse nulli ning kaubandus peab olema õiglane ning kahepoolselt kasulik,» rõhutas Trump visiidi ajal.

«USAd peab kohtlema õiglaselt ja vastastikusel viisil,» säutsus ta täna Twitteris.

Trump külastas oma 12 päeva kestnud ringreisil Jaapanit, Lõuna-Koread, Hiinat, Vietnami ja Filipiine.

«Visiidil sõlmiti 300 miljardi dollari väärtuses kaubandusleppeid, mis kolmekordistuvad lühikese aja jooksul,» väitis Trump avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles