Sudaani president palus Putinilt USA eest kaitset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani president Omar al-Bashir ja Venemaa riigipea Vladimir Putin.
Sudaani president Omar al-Bashir ja Venemaa riigipea Vladimir Putin. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Sõjaroimades süüdistatav Sudaani president Omar al-Bashir palus täna Venemaa presidendil Vladimir Putinil Sudaani USA eest kaitsta.

Bashir ütles esimesel visiidil Venemaale, et tahab tugevdada Venemaaga sõjalisi sidemeid ning kiitis Moskva sõjakampaaniat Süürias.

«Oleme sellest visiidist unistanud pikalt,» lausus Putinile Bashir, keda Rahvusvaheline Kriminaalkohus süüdistab genotsiidis ja sõjaroimades.

«Oleme tänulikud Venemaale tema positsiooni eest rahvusvahelisel areenil, kaasa arvatud Sudaani kaitsmise positsiooni eest. Me vajame kaitset Ühendriikide agressiivsete sammude eest,» teatas Sudaani president.

Lisaks kiitis ta kohtumist ka Vene kaitseministri Sergei Šoiguga.

«Oleme käivitamas programmi meie relvajõudude kaasajastamiseks ning leppisime kaitseministriga kokku, et Venemaa panustab sellesse,» lausus Bashir.

Putini sõnul tahab Venemaa tihendada majandussidemeid, kaasa arvatud põllumajanduses ja energeetikas. «Võimalusi koostööks on palju,» rõhutas ta.

Visiit toimus kuu pärast seda, kui USA tühistas Sudaanile 1997. aastal kehtestatud kaubandusembargo ning USA president Donald Trump eemaldas Sudaani USA reisikeelu nimistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles