Nõelamärgid ja tundmatud tabletid: mis toimub Hiina lasteaedades?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed Hiinas.
Lasteaialapsed Hiinas. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Scanpix

Hiina politsei asus uurima väiteid, et ühes Pekingi eelkoolis väärkoheldakse lapsi pärast seda, kui üks lapsevanem leidis oma lapse kehalt märke, mis nägid välja nagu nõelatorked. 

Vihased ja häiritud vanemad väidavad samuti, et nende lastele antakse RYB Education New World nimelises lasteaias, mida juhib New Yorgi aktsiaturule läinud ettevõte teadmata tablette. Chaoyangi ringkonna valitsus ütles, et politsei algatas kolmapäeval juhtunu kohta juurdluse. Süüdistuste kohta nad täpsemat infot ei jaganud.

RYB vabandas lapsevanemate ees ja teatas, et teeb politseiga koostööd.

«Teeme praegu koostööd poltseiga ja jagame nendega turvakaamerate salvestisi ning muid võimalikke tõendeid. Kõnealused õpetajad on töölt kõrvaldatud,» teatasid nad Weibos, mis on Hiina vaste Twitterile.

Hiina ajakirja Caixini andmetel leiti nõelamärke kaheksalt lapselt kokku kahest erinevast rühmast. Lapsed olid vanuses kaks kuni kuus aastat. «Juhtunust teistelt vanematelt kuuldes küsisin oma lapselt ja ta ütles, et nad olid kaks valget tabletti pärast sööki sisse võtnud. Seejärel jäid nad magama,» ütles üks isa kohalikule meediale.

RYB juhib otse 80 lasteaeda ja on seotud veel 175 lasteaiaga üle hiina. Laste vanus varieerub vastsündinutest kuueaastasteni.

RYB pidi aprillis vabandama ja vallandama Pekingi ühe lasteaia juhataja ning tunnistas, et kasvatajad olid toime pannud äärmuslikke vigasid.

Süüdistused RYB vastu saabusid nädal pärast seda, kui Hiina veebipõhine reisiagentuur Ctrip kõrvaldas kaks töötajat, kes väärkohtlesid ettevõtte päevahoius väikelapsi. Avaldatud videosalvestisest olid näha, kuidas Ctripi  Sanghai peakorteri töötajad kasutasid väikelaste vastu jõulisi võtteid ja sundsöötsid neid vanemate väitel tugeva sinepiga.

Politsei pidas kinni kolm päevahoiu töötajat, keda kahtlustatakse väärkohtlemises. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles