USA: suudame Põhja-Korea raketid peatada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid taktikalise raketisüsteemi (Multiple Launch Rocket System, MLRS)kõrval Lõuna-Korea piiri lähistel Cheorwonis.
USA sõdurid taktikalise raketisüsteemi (Multiple Launch Rocket System, MLRS)kõrval Lõuna-Korea piiri lähistel Cheorwonis. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

USA sõjavägi on endiselt veendunud, et vähemalt praegu suudetakse riiki igasuguse Põhja-Korea raketiohu eest kaitsta, ütles Ühendriikide ametiisik eile pärast Pyongyangi uut tüüpi raketi katsetust.

Põhja-Korea testis teisipäeval mandritevahelist ballistilist raketti Hwasong 15, mis väidetavalt suudab jõuda iga sihtmärgini USA mandriosas.

USA kaitseminister Jim Mattis kinnitas, et rakett lendas kõrgemalt, kui ükskõik milline varasem Põhja-Koreast ning hoiatas, et Pyongyang võib peagi ohustada kogu maailma.

Anonüümsust palunud USA ametiisik ütles uudisteagentuurile AFP, et Ameerika ei ole muutnud oma hinnangut, mille kohaselt selle erinevad tõrjesüsteemid suudavad peatada võimaliku Põhja-Korea raketirünnaku, kuid see ei pruugi nii jääda.

«Ma ei usu, et nad võiksid praegu USA-le eduka tuumarünnaku korraldada,» märkis ametnik.

«Üldise hinnangu kohaselt suudame peatada kõik, mis Põhja-Koreal praegu on. Tuleviku osas ma ei tea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles