Hondurases kehtestati valimiste järel eriolukord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavalaja Hondurases.
Meeleavalaja Hondurases. Foto: Rodrigo Abd/AP/Scanpix

Hondurase valitsus kuulutas eile hilisõhtul välja eriolukorra ja kehtestas 10 päevaks liikumiskeelu, et püüda peatada maad haaranud vägivaldseid meeleavaldusi, mille vallandasid väited pettusest presidendivalimistel.

vähemalt kaks korrakaitsjat ja 12 tsiviilisikut, mõned neist tulistamise tagajärjel.

Vägivalla vallandasid opositsoonikandidaadi Salvador Nasralla väited valimispettusest ja üleskutsed tänavaile tulla.

Põhiseaduslikust keelust hoolimata teist ametiaega taotleva presidendi Juan Orlando Hernándeze määruse kohaselt on riigis kehtestatud öine liikumiskeeld kella kuuest õhtul kella kuueni hommikul.

Tuhanded Nasralla toetajad blokeerisid tänavaid ja osalesid kokkupõrgetes politseiga, kes üritas meeleavaldajaid pisargaasiga laiali ajada.

Pealinnas Tegucigalpas süütasid protestijad tänavatel lõkkeid ning autokumme.

Kohalikud elanikud tormasid kaubanduskeskustesse ja tanklatesse, kartes et puhkevad pikemad rahutused. Pealinna lennujaamas peatati mõned rahvusvahelised lennud.

Kui 95 protsenti valimistulemustest oli loetud, juhtis Hernández 42,92 protsendi suuruse toetusega, Nasralla oli kogunud 41,42 protsenti.

Valimiskomisjon lükkas laupäevani edasi ebakorrapärasusi sisaldanud häälte ülelugemist, kus viibivad kohal mõlema leeri esindajaid. Protsess peaks võtma aega kolm päeva.

Politsei vahistas eile ja üleeile väidetavalt varguste tõttu 50 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles