Brexiti tingimustes kokkuleppele ei jõutud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Theresa May.
Jean-Claude Juncker ja Theresa May. Foto: Ye Pingfan/imago/Xinhua/Scanpix

Suurbritannia ja Euroopa Liit ei saavutanud täna Brüsselis Suurbritannia lahkumistingimustes täielikku kokkulepet, kuid see peaks olema sel nädalal veel võimalik, ütles Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker pärast kohtumist Briti peaministri Theresa Mayga.

«Hoolimata meie parimatest püüdlustest ja märkimisväärsetest edusammudest, ei suutnud ei meie ega meie meeskonnad saavutada täna täielikku kokkulepet,» ütles Juncker.

May rõhutas omalt poolt, et on jätkuvalt kindel, et sel nädalal toimuvatel Brexiti-kõnelustel saavutatakse positiivne tulemus.

«Paaris küsimuses on jätkuvalt mõningad erimeelsused, mis vajavad lahendamiseks veel läbirääkimisi ja konsultatsioone. Need jätkuvad, kuid tuleme enne nädala lõppu veel kokku ning olen kindel, et lõpetame need positiivselt,» lausus May.

Euroopa Liidu sõnul peab Suurbritannia suutma teha märkimisväärseid edusamme põhiliste vaidlusaluste teemadega, mille hulka kuuluvad näiteks Iirimaa piiriküsimus, finantskohustused ja Euroopa Liidu kodanike õigused Suurbritannias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles