Meedia: noored islamistid kavandasid Briti peaministri tapmist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti peaministri Theresa May tapmise kavandamises süüdistatavad kaks meest astuvad kohaliku meedia teatel täna kohtu ette.

«Põhimõtteliselt on see islamiäärmuslaste enesetapukava Downing Streeti (Briti peaministri residents - toim) vastu. Politsei usub, et plaan nägi ette mingite improviseeritud lõhkeseadeldise kasutamist Dowing Streeti hoones ning järgnenud kaose käigus Theresa May ründamist ja tapmist,» selgitas Sky Newsi korrespondent Martin Brunt.

Väljaande andmetel pidasid politseinikud kaks kahtlusalust kinni läinud nädalal, neile on esitatud süüdistus terrorismiaktide ettevalmistamises. Kahtluslaused on 20-aastane Naa'imur Zakariyah Rahman Põhja-Londonist ja temast aasta vanem Mohammed Aqib Imran Birminghamist.

Eile teatas Briti julgeolekuteenistus, et nad on selle aasta jooksul ära hoidnud kokku üheksa terrorirünnakut. Sellele vaatamata on tänavu Ühendkuningriigis toimunud mitu ohvritega terrorirünnakut. Samas ei kinnitanud julgeolekuteenistus, et nurjatud oleks ka rünnakukava peaminister May tapmiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles