Nice´is kinni peetud Vene oligarh sai teada kautsjoni suuruse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagestani päritolu vene oligarh Suleiman Kerimov.
Dagestani päritolu vene oligarh Suleiman Kerimov. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa kohus määras täna maksupettuses süüdistatava Vene ärimehe ja senaatori Suleiman Kerimovi kautsjoniks 40 miljonit eurot.

Kerimov peeti kinni 20. novembril Prantsuse kuurortlinnas Nice´is ja ta toimetati politseijaoskonda. Kolm päeva hiljem esitati talle süüdistus maksupettuses.

Kerimov esindab Föderatsiooninõukogus (riigiduuma ülemkoda - toim.) Dagestani. Kerimovi kinnipidamine ärritas Vene võime. Vene välisministeeriumi väitel reisis Kerimov diplomaatilise passiga, mis annab Kerimovile diplomaatilise puutumatuse, mistõttu ei tohi teda välisriigi pinnal kinni pidada.

Teadaolevalt puudutab Kerimovile esitatud süüdistus Prantsuse Riveral asuvate luksusvillade ostutehingut.

Financial Times paigutab Kerimovi Venemaa rikaste ärimeeste edetabelis 21. kohale, hinnates tema vara suuruseks 5,37 miljardit eurot.

Kerimov sattus seoses Prantsuse kuurortlinnaga meediatähelepanu alla ka aastaid tagasi, kui ta 2006. aastal sõitis Nice´is rannapromenaadil sodiks oma 650 000 dollarit maksva Ferrari Enzo. Kerimov ja temaga koos autos viibinud Vene telenägu Tina Kandelaki pääsesid napilt eluga, kui auto pärast vastu puud sõitmist põlema süttis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles