Mihkelson: Trumpi otsus Jeruusalemma kohta on seotud USA sisepoliitikaga

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: JAMES LAWLER DUGGAN/REUTERS/Scanpix

Washingtonis viibiva riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on USA presidendi Donald Trumpi otsus tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana otseselt seotud USA sisepoliitikaga, mitte Lähis-Ida rahuprotsessiga.

«Arusaadav, et see otsus, mille Trump eile tegi, on väga otseselt seotud mitte niivõrd nende diplomaatiliste jõupingutustega, mida USA on Lähis-Idas ette võtnud, vaid pigem ikkagi USA sisepoliitikaga,» vahendab ERRi uudisteportaal Mihkelsoni poolt «Aktuaalsele kaamerale" öeldut.

Mihkelson tõdes, et nii USA kaitseminister Jim Mattis kui ka välisminister Rex Tillerson on esitanud oma seisukohad ja öelnud, et Trumpi otsus võib puudutada nii USA kui ka liitlaste huvisid Lähis-Idas. Trump aga on näidanud, et tema jaoks on tähtsad need lubadused, mida ta valimiskampaania ajal andis.

Poliitik tõi välja, et Trump on lubanud murrangut Lähis-Ida rahuprotsessi, kuid nii Washingtonis kui ka laiemalt saadakse aru, et selle sammuga on oodatud läbimurret raske eeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles