Macron keelab koolides mobiilid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Prantsuse valitsus kavatseb kuue kuni 15-aastastel õpilastel keelata koolides mobiiltelefonide kasutamise, vahendab Guardian. 

Lastel saab olema õigus telefonid kooli kaasa võtta, kuid seal viibides keelatakse neil telefonide kasutamine ning seda ka vahetundidel. Keeld oli osa Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni valimiskampaaniast.  

Prantsuse haridusminister Jean-Michel Blanquer ütles, et meede võetaks kasutusele järgmise kooliaasta algusest, ehk 2018. aasta septembris. See hakkab kehtima kuu kuni 15-aastastele õpilastele.

Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Blanqueri sõnul on osad koolid taolise keelu juba kasutusele võtnud. «Mõnikord on mobiile vaja õppimiseks või hädaolukordadeks, kuid nende kasutamist tuleb kuidagi kontrollida,» ütles Blanquer raadiokanalile RTL antud intervjuus.

Ühe Pariisi põhikooli õpilased ei olnud teates just vaimustuses. «Ma ei saa aru, mis moel see tööle peaks hakkama,» ütles üks 13-aastane poiss. «Kes meilt telefonid ära võtavad, kuhu need pannakse ja kuidas me need tagasi saame?»

«See on naeruväärne,» ütles ühe teise kooli 12-aastane õpilane Mathilde. «Minu koolis ei tohi me neid kasutada tunnis ega ka vahetundides. Milles on siis probleem? Kui keegi jääb telefoni kasutamisega vahele, see konfiskeeritakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles