Ühendriikides tapeti politseinikke tulistanud mees (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik sündmuskohal.
Politseinik sündmuskohal. Foto: Mark Pynes/AP/Scanpix

Ühendriikides lasti maha mees, kes tulistas Pennsylvania osariigis asuvas Harrisburgi linnas politseiametnikke, teatas eile prokuratuur.

Prokuratuuri eestkõneleja sõnul pole kahtlust, et Ahmed Aminamin El-Mofty oli sihtmärgiks valinud just politseinikud.

Mehel õnnestus ühte korrakaitsjat haavata, kuid seejärel õnnestus politseinikel ründaja maha lasta.

«Ta tulistas kõigepealt mitmeid laske politseiauto pihta kesklinnas, millest üks oleks äärepealt politseiametnikku tabanud. Umbes paarkümmend minutit hiljem tulistas ta teises kohas naispolitseinikku, kes sai ühe kuulitabamuse. Naise elu pole ohus ja meedikute hinnangul paraneb ta täielikult,» kirjeldas sündmusi Dauphini maakonnaprokurör Ed Marsico.

«Naispolitseinikku elurajoonis jälitades sattus mees vastamisi kolleegile appi rutanud korrakaitsjatega. Ründaja lähenes neile kahe tulirelvaga ja tulistas mitmeid laske. Politseinikud avasid vastutule ja tapsid kurjategija,» jätkas prokurör.

Marsico sõnul oli El-Mofty mõni aeg tagasi saabunud Ühendriikidesse Egiptusest, kuid tulistamise motiiv pole esialgu teada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles