Video: Barcelonas sõitis kontrolli kaotanud parvlaev otsa kruiisilaevale (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Star ja Fantastic Barcelona sadamas.
Viking Star ja Fantastic Barcelona sadamas. Foto: Kuvatõmmis videost

Hispaanias Barcelonas tagurdas parvlaev otsa sadamas seisnud kruiisilaevale, vahendab Daily Mail. 

Ametivõimude sõnul on tegemist äärmiselt ebatavalise õnnetusega, eriti seetõttu, et nähtavus oli tol hetkel väga hea.

Juhtum leidis aset eile, kohaliku aja järgi kella kahe ajal päeval (Eesti aja järgi kell 1 pärastlõunal). Ettevõttele Grandi Navi Veloci (NGV) kuulunud parvlaev Fantastic oli saabunud Maroko sadamalinnast Tangerist ja põrkas kokku Barcelona sadama B terminalis ankrus olnud kruiisilaevaga Viking Star.

Õnnetuses ametivõimudele teadaolevalt keegi viga ei saanud. Algatatud juurdlusega üritatakse välja selgitada, kas selle põhjustas tehniline rike või inimlik viga. Ekspertide sõnul võinuks kokkupõrkest saada tragöödia.

Pealtnägijate kirjeldusel näis, et parvlaeva mootorid lakkasid sildumisel töötamast ja see triivis tahapoole, kuni põrkas kokku Viking Stariga. Triivimist üritati takistada välja heidetud ankruga, kuid edutult.

Fantastic saabus Tangerist Barcelonasse eile koidikul ja oli edasi suundumas Itaalia sadamalinna Genovasse. Viking Stari pardal oli 820 reisijat, kes olid Barcelonast edasi sõitmas Prantsusmaale Marseille’sse.

Mõlemad laevad seisavad õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks Barcelona sadamas. Lisaks peavad eksperdid hindama õnnetusest neile tekkinud võimalikku kahju. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles