Uus ELi eesistuja sai sissejuhatuseks nüpeldada

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud neljapäeval põletasid meeleavaldajad Sofias NATO ja ELi lippe.
Möödunud neljapäeval põletasid meeleavaldajad Sofias NATO ja ELi lippe. Foto: Dimitar Dilkoff / AFP / Scanpix

Kui kuus kuud tagasi nähtud Eesti tutvustusest võis jääda mulje, et ELi eesistumise avakõne europarlamendis on alati sõbralik üritus, kus nii riigi oma eurosaadikud kui ka teised alustajat soojalt kiidavad, siis eile ootas Bulgaariat pisut teistsugune vastuvõtt.

Möödunud nädalal põletasid inimesed vastse eesistujamaa pealinnas Sofias ELi lippe. Eile Strasbourgis europarlamendi täiskogu ees meenutati Bulgaaria peaministrile Bojko Borisovile tema kodumaa korruptsioonitaset ning asjaolu, et tema konservatiivne partei GERB on koalitsioonis paremäärmuslastega.

Suurte poliitiliste gruppide nimel sissejuhatuseks kõnelenud saadikuist võttis korruptsiooni kõige teravamalt ette roheliste esindaja Ska Keller. «11 aastat on [Bulgaaria ELiga liitumisest] mööda läinud, aga ikkagi on Bulgaaria kõige suurema korruptsiooniprobleemiga riik Euroopas,» hurjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles