Saksa kohus keelas mošee palvekutsungi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošee Berliinis.
Mošee Berliinis. Foto: Caro / Heinrich / Scanpix

Oer-Erkenschwicki linna kristlastest abielupaar saavutas kohtus võidu mošee õiguse üle pidada iganädalast palvekutsungit.

Saksa kohus otsustas neljapäeval peatada mošee õiguse edastada iganädalast palvekutsungit pärast moslemite pühakojast 600 meetri kaugusel elava kristlastest abielupaari kaebust.

Dortmundi lähedal asuvas linnakeses elav paar väitis, et mošee kutsung rikub nende usulist vabadust.

«Sellel häälkutsungil on meile häiriv mõju. Kuid me oleme peamiselt mures selle sisu pärast. See tõstab Allahi kristlikust jumalast kõrgemale. Kristlikus keskkonnas üles kasvanud kristlasena ei ole see minu jaoks aktsepteeritav,» sõnas 69-aastane Hans-Joachim Lehmann.

Gelsenkircheni administratiivkohus ei langetanud otsust palvekutsungi kohta usuvabaduse aspektist lähtuvalt, vaid võttis arvesse, et pühakoda ei ole kogukonnalt palvekutsungi edastamiseks luba küsinud.

Kohus otsustas, et Oer-Erkenschwicki linna mošee ei ole korrektselt esitanud taotlust palvekutsungi avalikuks edastamiseks. Samas on mošeel õigus seda edaspidi taotleda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles