Stockholmi veokiründaja tunnistas, et soovis uskmatuid tappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmis rünnaku järel kinni peetud Rahmat Akilov.
Stockholmis rünnaku järel kinni peetud Rahmat Akilov. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Usbekistanist pärit asüülitaotleja tunnistas end viie inimese elu nõudnud Stockholmi veokirünnakus süüdi, öeldes, et soovis uskmatuid tappa.

Rahmat Akilov ilmus täna Stockholmis kohtu ette käed raudus, ümbritsetuna suurest turvameeskonnast, ja tunnistas end terrorismis süüdi.

Akilov, kelle asüülitaotlus Rootsis 2016. aastal tagasi lükati, vandus enne 2017. aasta aprillis toimunud rünnakut truudust äärmusrühmitusele Islamiriik, kes rünnaku järel küll vastutust ei võtnud.

«Akilov võttis veoki ja sõitis sellega nii nagu prokurör kirjeldas. Ta tappis viis ja vigastas kümmet inimest. Tema motiiv oli külvata hirmu ja panna Rootsi lõpetama osalemist äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastases koalitsioonis,» ütles kaitsja Johan Eriksson kohtus.

Akilov põgenes pärast rünnakut sündmuskohalt ja vahistati mõned tunnid hiljem tänu ühistranspordi turvakaamera salvestisele. Politsei ülekuulamisel tunnistas usbekk oma teo üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles