Norra välisminister: kaitsekoostöö Venemaaga on peatatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra sõdurid õppusel.
Norra sõdurid õppusel. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Sanktsioonide tingimustes on Norra sõjaline koostöö Venemaaga külmutatud, kuid jätkub teistes valdkondades, ütles Norra välisminister Ine Marie Eriksen Søreide.

«Poliitilises mõttes oleme oma avalduse teinud, kuid me teeme koostööd paljudes valdkondades. Külmutasime sõjalise koostöö, kuid  jätkame ühistegevust muudes valdkondades: keskkonnakaitses, tuumajulgeolekus, otsinguoperatsioonidel,» ütles ta pressikonverentsil Kirkenesis.

Seejuures nimetas minister sanktsioone piirangumeetmeteks. «Norra peab tähtsaks, et rahvusvahelisi seadusi täidaks kõik riigid,» rõhutas ta.

Eriksen Søreide mainis pikaaegset edukat koostööd Venemaaga ja heanaaberlikke piirialade suhteid. Edukatest ettevõtmistest tõstis ta esile ookeanikaitset, meremajanduse arengut ja mereressursside suunamist. Seejuures oli minister meelestatud suhete parandamisele Venemaaga, rõhutades, et lahkhelide suurenemine kasu ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles