Navalnõi veedab valimispäeva tõenäoliselt vanglas (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Venemaa juhtiv opositsionäär Aleksei Navalnõi veedab valimispäeva suure tõenäosusega vanglas, kirjutab väljaanne Meduza.

Mosvka Tveri kohus teatas, et Navalnõi ilmub kohtu ette 5. märtsil ehk veidi vähem kui kaks nädalat enne valimispäeva 18. märtsil. Poliitikut süüdistatakse avalike rahvakogunemiste korraldamist reguleeriva seaduse rikkumises.

Navalnõi aitas 28. jaanuaril korraldada üleriigilisi meeleavaldusi, kus soovitati inimestel presidendivalimisi boikottida. Kui ta saab ebaseaduslike rahvakogunemiste eest ette

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

nähtud maksimumkaristuse, vabaneks opositsionäär vanglast 4. aprillil ehk 17 päeva pärast president Vladimir Putini ülimalt tõenäolist valimisvõitu.

Meduza hinnangul on Navalnõi vangistamine kaks nädalat enne valimisi Venemaa võimude strateegia, millega loodetakse maha suruda võimalikke Kremli vastu suunatud protestiaktsioone.

22. veebruaril mõisteti sama süüdistuse alusel vangi Navalnõi kampaaniajuht ja parem käsi Leonid Volkov. Abimees vabaneb vanglast 24. märtsil ehk kuus päeva pärast valimisi. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles