Uus Saksa siseminister lubab rangemat immigratsioonipoliitikat (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Saksa siseminister Horst Seehofer.
Tulevane Saksa siseminister Horst Seehofer. Foto: SVEN HOPPE/AFP/Scanpix

Kantsler Angela Merkeli valitsuse uus siseminister on lubanud võtta karmi joone süüdimõistetud migrantide kohtlemise osas ning kiirendada negatiivse asüülivastuse saanud migrantide tagasisaatmist.

Merkeli CDU Baierimaa konservatiivse sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalse Liidu liige Horst Seehofer oli üks Merkeli häälekamaid kriitikuid 2015. aasta põgenikekriisi ajal riigi piiride avamise osas.

Paljud Balkani rändekoridori mööda Euroopasse liikunud migrandid läbisid ka Seehoferi kodust liidumaad Baierit ning sageli 10 000-pealised migrantide massid tekitasid kohalike seas suuri pingeid.

Intervjuus väljaandele Bild am Sonntag teatas Seehofer, et töötab siseministriks saades kiirema asüüliprotsessi ja ühtlasemate väljasaatmiseeskirjade loomise nimel.

Tema sõnul peab riigist välja saatmise arv märgatavalt tõusma, ühtlasi lubas ta võtta kasutusele ka karmima käe poliitika Saksa seaduse rikkujate ja võimalikku julgeolekuohtu kujutavate isikute osas.

«Me tahame jääda riigiks, mis on liberaalne ja maailmale avatud,» lausus Seehofer. «Kuid mis puutub kodanike kaitsesse, vajame tugevat riiki. Ma kavatsen selle eest hoolt kanda.»

Sotsiaaldemokraatidega moodustatud koalitsioon on lubanud hoida asüülitahtjate vastuvõtu piiri 200 000 inimeseni aastas. Merkeli neljas valitsus vannutatakse sisse tuleval nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles