USA õpilased marssisid relvade vastu protestides tundidest välja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvavägivalla vastu protestivad õpilased Detroitis.
Relvavägivalla vastu protestivad õpilased Detroitis. Foto: Tanya Moutzalias/AP

Üle kogu USA kõndisid õpilased ja õpetajad eile koolist välja, et mälestada kuu aega tagasi Florida koolitulistamises hukkunuid ja nõuda rangemaid relvaeeskirju.

17 Floridas Parklandi keskkoolis toimunud tulistamise ohvri mälestuseks peatus õppetöö koolides üle riigi 17 minutiks.

Meeleavalduse korraldajad süüdistasid Kongressi suutmatuses relvavägivalda ohjata.

Valge Maja avalikustas sel nädalal plaani, kuidas koolitulistamisi ära hoida, kuid kava ei sisalda Donald Trumpi korduvalt esitatud lubadust tõsta vanusepiiri poolautomaatsete relvade ostmiseks 21 eluaastani. Selle asemel sisaldab plaan vastuolulist ettepanekut pakkuda õpetajatele relvakoolitusi.

Protestist võtsid osa ka mitu kooli, mille õpilased ja personal on koolitulistamise ohvriks langenud. Parklandis marssisid õpilased pealtvaatajate aplausi saatel kooli jalgpalliväljakule. Colorados Columbine'i keskkoolis, kus 1999. aastal sai tulistamises surma 13 inimest, avaldati samuti relvavägivalla vastu meelt.

Washingtonis kogunes rahvas Valge Maja juurde siltidega: «Kaitse inimesi, mitte relvi!» Õpilasi kogunes ka Kapitooliumile, kus neid võtsid vastu Senati ja Esindajatekoja demokraatide esindajad. 

Osa koolipiirkondi olid õpilaste protesti vastu, näiteks Texases ähvardati meeleavaldajad kolmeks päevaks õppetööst kõrvaldada. Väidetavalt olla õpilasi karistatud ka New Jerseys.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles