Jaapani saatkond Helsingis eitab Põhja-Korea kohtumise läbiviimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani saatkond Helsingis.
Jaapani saatkond Helsingis. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Jaapani suursaatkond Helsingis lükkas täna tagasi teated Põhja-Korea delegatsiooni osalusel peetavast kohtumisest saatkonnahoones.

Soome välisministeerium on kinnitanud, et Helsingis korraldatakse täna kohtumine, millest võtab osa Põhja-Korea delegatsioon. Osalejaid ega teemasid ei ole täpsustatud. Soome uudisteagentuur STT teatas eile, et kohtumine toimub Jaapani saatkonnas.

Uudisteagentuuri AFP andmetel nähti Põhja-Korea välisministeeriumi Põhja-Ameerika osakonna juhataja asetäitjat Choe Kang-ili Pekingi lennujaamas Soome sõitvasse lennukisse istumas. AFP sõnul kohtub Choe Soomes USA endise Lõuna-Korea saadiku Kathleen Stephensiga.

Rootsis lõppesid eile kolm päeva kestnud kõnelused, millest võttis osa Põhja-Korea välisminister Ri Yong-ho.

Ri kohtus mitu korda Rootsi välisministri Margot Wallströmiga, kuid kõneluste sisu ei ole avalikustatud.

Rootsi ametnikud ütlesid enne kõnelusi, et ministrid arutavad Korea poolsaare tuumavabaks muutmist ning USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja- Korea liidri Kim Jong-uni võimalikku kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles