Johnson võrdles Venemaa jalgpalli MM-i Hitleri olümpiaga (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister Boris Johnson.
Suurbritannia välisminister Boris Johnson. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Suurbritannia välisminister Boris Johnson nõustus, et Vladimir Putin kasutab Venemaa jalgpalli maailmameistrivõistlusi samalaadse PR-trikina nagu Adolf Hitler tegi Berliini olümpiamängude puhul.

«Mõte, et Putin ulatab võitjameeskonnale maailmakarika, mõte, et Putin kasutab seda PR-trikina, et võõbata üle oma brutaalne ja korruptiivne režiim, täidab mind õudusega,» sõnas leiboristide parlamendisaadik Ian Austin eilsel välisasjade komisjoni istungil.

Johnson vastas: «Ma kardan, et see on täiesti õige. Sinu kirjeldus sellest, mis Moskvas maailmameistrivõistlustel juhtuma hakkab – jah, ma arvan, et võrdlus 1936. aastaga on kindlasti õige.»

Venemaa välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova vastas Facebookis: «Kõik sellised võrdlused meie riigiga on põhimõtteliselt vastuvõetamatud ja ei ole Euroopa ühe juhtiva diplomaatilise institutsiooni väärilised.»

«On selge, et Johnson on mürgitatud vihast ja vihkamisest, ebaprofessionaalsusest ja seetõttu madalalaubalisusest,» lisas Zahharova.

Johnson kordas parlamendisaadikutele esinedes, et Suurbritannia hinnangul lasub vastutus 4. märtsil Salisburys toimunud Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamises Kremlil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles