Peskov: Kreml ei tea Londoni asitõendeid Skripali juhtumis (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May koos Wiltshire'i politseiülemaga.
Theresa May koos Wiltshire'i politseiülemaga. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kreml ei tea, mis asitõendite alusel veenis Briti peaminister Theresa May endise spiooni mürgitamisjuhtumi küsimuses Euroopa Liidu liikmesriike Venemaa süüs, teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov täna.

Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

«Asi on selles, et süüdistused on nii tõsised, et neid ei saa alusetult teha. Ning ei saa neid teha subjektiivses tujus. Neid saab teha ainult... konkreetsete asitõendite alusel,» ütles Peskov telekanalile Mir.

«Meile pole teada, mis asitõendeid ja mis informatsiooni proua May kasutas eile suheldes oma Euroopa kolleegidega. Me ei tea ka, kui palju informatsiooni Salisbury intsidenti kohta Ühendkuningriigil on. Me ei tea ka, mis seal tegelikult toimus,» ütles Peskov.

Seetõttu ei saa me lihtsalt otsustada, mis sellise reaktsiooni põhjustas, lisas ta.

Sergei Skripal.
Sergei Skripal. Foto: YURI SENATOROV/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu liidrid otsustasid Brüsseli tippkohtumisel kutsuda ühenduse suursaadiku Venemaalt konsultatsioonidele seoses endise Vene luuraja Sergei Skripali mürgitamisega Suurbritannias.

Mitmed Euroopa Liidu riigid kaaluvad Vene diplomaatide väljasaatmist või oma Venemaa suursaadikute kojukutsumist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles