Vilepuhuja paljastas Brexiti valed (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-vastane meeleavaldaja plakatiga, millel kuulutatakse, et Michael Gove, Nigel Farage ja Boris Johnson on valetajad.
Brexiti-vastane meeleavaldaja plakatiga, millel kuulutatakse, et Michael Gove, Nigel Farage ja Boris Johnson on valetajad. Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise kampaaniat korraldanud organisatsiooni Vote Leave heaks töötanud abilise väitel rikkusid lahkumise pooldajad tahtlikult kampaaniarahastuse reegleid. Muu hulgas olevat makstud andmeanalüüsifirmale, mis on seotud USA presidendivalimisi mõjutanud firmaga Cambridge Analytica. Võimaliku kuriteo jäljed viivad Briti poliitilise ladvikuni.

«Ma tean, et Vote Leave rikkus seadust, et inimestele valetati ja referendum ei olnud seetõttu legitiimne,» sõnas organisatsiooni Vote Leave juures töötanud Shahmir Sanni väljaandele Guardian.

Eelmisel nädalal esitas Sanni koos teiste vabatahtlikega valimiskomisjonile kaebuse, mille kohaselt ületati kampaania rahastamiseks lubatud limiiti 625 000 naela võrra.

Ehkki Brexiti minister David Davis märkis, et lõpliku järelduse tegemine on komisjoni, mitte ministrite töö, väitis lahkumise pooldajate üks toonaseid juhte, praegune välisminister Boris Johnson, et süüdistused on täiesti naeruväärsed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles