Iisrael peaminister kiitis Gazas juhtunuga seoses armee tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlaste meeleavaldus Iisraeli piiritara lähistel reedel.
Palestiinlaste meeleavaldus Iisraeli piiritara lähistel reedel. Foto: JINI/imago/Xinhua/Scanpix

Iisraeli peaminister Minister Benjamin Netanyahu kiitis laupäeval armeed riigi piiride valvamise ja kaitsmise eest seoses Gaza sektori piiril lahvatanud vägivallaga, milles sai surma 16 palestiinlast.

«Hästi tehtud saab öelda meie sõduritele. Iisrael tegutseb jõuliselt ja otsusekindlalt kaitstes oma iseseisvus ja kodanike turvalisust,» ütles peaminister.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja brigaadikindral Ronen Manelis eitas vägede liigset jõukasutust ja ütles, et juudiriigi sõdurite poolt tapetud olid vägivallas osalenud mehed vanuses 18-30, kes kuuluvad mässuliste rühmitustesse.

Manelise kinnitusel avasid sõdurid tule vaid nende pihta, kes viskasid sõdureid kivide või süütepudelitega või veeretasid nende suunas rehve. Kõneisiku sõnul üritasid palestiinlased müüri lõhkuda ja riiki tungida. Ühtlasi tulistati sõdurite pihta.Iisraeli peaminister Minister Benjamin Netanyahu kiitis laupäeval armeed riigi piiride valvamise ja kaitsmise eest seoses Gaza sektori piiril lahvatanud vägivallaga, milles sai surma 16 palestiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles