Nigeerias sooritasid neli teismelist tüdrukut enesetapurünnaku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sõdurid islamistidelt võetud lipuga.
Nigeeria sõdurid islamistidelt võetud lipuga. Foto: REUTERS FILE PHOTO/REUTERS

Nigeeria kirdeosas asuva Maiduguri lähedal lasid ennast reede hilisõhtul õhku neli teismelist tüdrukut, enesetapurünnakus sai surma veel kaks inimest, teatasid kohalikud elanikud.

Tegemist oli esimese rünnakuga pärast seda, kui valitsus teatas läbirääkimistest islamistide äärmusrühmitusega Boko Haram, kes sunnib tihtipeale lapsi enesetapupommariteks.

Kõige noorem tüdrukutest oli 13- ja kõige vanem 18-aastane.

"Kaotasime enesetapuplahvatustes kaks inimest. Surma said naine ja väike poiss," ütles Zawuya eeslinna elanik Musa Haruna Isa.

Islamistlik rühmitus Boko Haram alustas terrorirünnakuid 2009. aastal Nigeerias ja levis kiiresti naaberriikidesse. Veriseid rünnakuid on korraldatud Nigeris, Tšaadis ja Kamerunis. Surma on saanud kokku üle 20 000 inimese ja umbes 2,6 miljonit inimest kaotanud kodu.

Kuigi Nigeeria armee ja valitsus on kinnitanud, et Boko Haram on sisuliselt alistatud, pole džihadistide rünnakud peatunud. Iseäranis suures ohus on raskesti ligipääsetavad maapiirkonnad ja linnad äärealadel.

Kamerun, Tšaad, Niger ja Nigeeria on moodustanud rahvusvahelise koalitsiooni võitluseks äärmusrühmituse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles