Süürias surma saanud sõjaväelased olid britt ja ameeriklane (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevahetus Süürias.
Tulevahetus Süürias. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Scanpix

Üks kahest Süüria põhjaosas sel nädalal plahvatuses hukkunud USA juhitava koalitsiooni liikmetest oli ameeriklane ja teine britt, teatasid laupäeval Pentagon ja Ühendkuningriigi kaitseministeerium.

Vahejuhtumis sai kannatada veel viis koalitsiooni liiget.

Briti 33-aastane eriüksuslane seersant Matt Tonroe osales USA juhitava koalitsiooni koosseisus äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastases operatsioonis, kui Manbij linnas leidis neljapäeva õhtul aset teeäärse lõhkeseadeldise plahvatus, milles mees elu jättis.

USA kaitseministeerium täpsustas, et surma sai Austinis elanud 36-aastane vanemseersant Johnathan J. Dunbar.

Tugev plahvatus purustas mitmel pool linnas aknaid.

Ühendriikidel on Süüria idaosas 2000 sõjaväelast, kes panustavad rahvusvahelistesse jõupingutustesse Islamiriigi purustamiseks.

USA president Donald Trump teatas neljapäevases kõnes, et Ühendriikide väed lahkuvad Süüriast varsti ja kurtis seitsme triljoni dollari raiskamise üle sõdadele Lähis-Idas. Trump ütles Ohio osariigis peetud kõnes tööstustöölistele, et USA väed on lähedal kogu territooriumi kindlustamisele, mis oli kunagi äärmusrühmituse Islamiriik kontrolli all.

"Me tuleme Süüriast välja, varsti. Las teised hoolitsevad nüüd selle eest," lubas Ühendriikide riigipea, jättes ütlemata, kes peaks Süüria eest hoolt kandma. Riigis on arvestatav sõjaline kohalolek president Bashar al-Assadi liitastel Venemaal ja Iraanil.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles