Erdoğani sõnul on Türgi-Vene suhted terasest

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Vene riigipea Vladimir Putin Ankaras.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Vene riigipea Vladimir Putin Ankaras. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi-Vene

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kiitis teisipäeval kohtumisel Vene presidendi Vladimir Putiniga kahe riigi suhteid, nimetades neid teraskõvaks.

Türgi riigipea rääkis Ankaras kohtumisel Putiniga "katsetest mürgitada Vene-Türgi" koostööd ja lisas, et "tänu Jumalale on suhted need proovikivid edukalt läbinud".

"Iga nurjunud provokatsiooniga meie suhted tugevnesid, nagu teras pärast raua vees jahutamist," lausus Erdoğan.

Putin lausus, et Vene-Türgi suhetes puuduvad negatiivsed tegurid ning kahe riigi suhted arenevad konstruktiivselt, mida peegeldavad tulemused kaubandus- ja majandustegevuses.

Erdoğan ütles, et Türgi jätkab Venemaaga koostööd stabiilsuse saavutamiseks Süürias ja Lähis-Idas laiemalt. "Meie intensiivne töö rahu ja stabiilsuse tagamiseks regioonis jätkub. Loodan, et kõik meie kohtumised tulevad kasuks kogu regioonile," lausus Türgi president.

Erdoğan ja Putin pidasid teisipäeval esmalt kahepoolse kohtumise ja sellele järgnes Türgi-Vene kõrgetasemelise koostöönõukogu istung. Kolmapäeval liitub nendega aruteluks Süüria üle Iraani president Hassan Rouhani.

Türgi-Vene suhted langesid ajutisse madalseisu 2015. aasta novembris, kui Türgi hävitajad lasid Süüria-Türgi piiril alla Vene ründelennuki. Ankara ja Moskva taastasid suhted 2016. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles