Brexiti tõttu kannatab Euroopas kõige rohkem Saksamaa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia lipuvärvides Brandenburgi värav Berliinis.
Suurbritannia lipuvärvides Brandenburgi värav Berliinis. Foto: Omer Messinger / Sipa USA / Scanpix

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise tõttu kannatab osa Saksamaa piirkondi rohkem kui teised ühenduse riigid või alad, osutab Funke Mediengruppe avaldatud Euroopa regioonide komitee uurimus.

50st Brexiti tulemusel majanduslikult ja kaubanduslikult enim kannatavast piirkonnast 41 asub Saksamaal. Nende hulka kuuluvad näiteks Hamburg, Berliin, Düsseldorf koos Lääne-Ruhrimaaga, samuti Köln ja Darmstadt, kus Brexiti mõjude käes kannatab 16–17,5 protsenti töötleva tööstuse toodangust.

Teistes Saksamaa piirkondades jääb see näitaja 12–16 protsendi vahele.

Saksamaa on Suurbritanniaga vahetult piirneva Iirimaa kõrval teine riik, mida Brexit enim puudutab, seisab komitee aruandes. Saksamaale järgnevad Malta ning mõned Madalmaade piirkonnad.

«Kaubanduslepinguta, mis sätestaks miinimumtollid ja tagaks kaupade vaba liikumise, võib Brexit kahjustada kohalikku ja piirkondlikku majandust,» hoiatas regioonide komitee esimees Karl-Heinz Lambertz.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles