ÜRO Julgeolekunõukogu arutab vastust arvatavale keemiarünnakule Süürias (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO julgeolekunõukogu hääletus.
ÜRO julgeolekunõukogu hääletus. Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters/Scanpix

ÜRO Julgeolekunõukogu avas esmaspäeval eriistungi, kus tuleb kõne alla väidetav keemiarünnak Süürias, milles hukkus kümneid inimesi ja mis tõi kaasa üleskutsed vastulöögiks.

USA, Prantsusmaa, Suurbritannia ja veel kuus riiki taotlesid erakorralist kohtumist pärast seda, kui mässuliste käes olevas Douma linnas kasutati väidetavalt mürkgaasi.

Süürias Ida-Ghoutas asuvas Douma linnas, kust evakueeritakse mässulisi ja nende pereliikmeid, korraldati laupäeval gaasirünnak, milles hukkus aktivistide ja meedikute andmeil vähemalt 40 inimest. Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ja Lääs on süüdistanud rünnakus Süüria reziimi.

USA president Donald Trump nimetas nädalavahetusel Süüria presidenti Bashar al-Assadi «elajaks» ja taunis Assadi toetajana ka Vene liidrit Vladimir Putinit.

Esmaspäeval teatas ta, et valitsus langetab järgmise ööpäeva või kahe jooksul «tähtsad otsused» sellest, kuidas Süüria režiimi arvatavale keemiarünnakule vastata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles