Ungari suursaadik: meil toimib demokraatia hästi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari suursaadik Eestis Vince Szalay-Bobrovniczky resideerub Helsingis ja käib Tallinnas Toompeal asuvas endises saatkonna, praeguses Ungari Instituudi majas asju ajamas paar korda kuus.
Ungari suursaadik Eestis Vince Szalay-Bobrovniczky resideerub Helsingis ja käib Tallinnas Toompeal asuvas endises saatkonna, praeguses Ungari Instituudi majas asju ajamas paar korda kuus. Foto: Mihkel Maripuu

Ungari suursaadik Eestis Vince Szalay-Bobrovniczky ütleb, et riik on pühendunud tugeva Euroopa ülesehitamisele, kuid rändeküsimuses nad kompromisse ei tee ning Brüsseli ega Berliini ettekirjutustele alluda ei kavatse. 

Vaadates Ungari valimistulemust, mis andis ligi 49 protsenti häältest Viktor Orbáni juhitavale Fideszi ja kristlike demokraatide koalitsioonile, ning ka kõrget valimisaktiivsust, on ilmne, et senine valitsus sai jätkamiseks tugeva mandaadi. Mida see tähendab eelolevaks neljaks aastaks nende jaoks?

Osalusprotsent, mis oli umbes 70 protsenti, näitab, et demokraatia toimib Ungaris hästi.

Mis puudutab valitsuse edasist tegevust, siis peaminister on juba teatnud, et ta teeb valitsuses muudatusi. Ja nagu Viktor Orbán ütles, on uue valitsuse jaoks kesksed teemad demograafia, sotsiaalküsimused. See tähendab peredele, pereväärtustele, kristlikele väärtustele keskendumist.

Loomulikult jääb Ungari rändepoliitika küsimustes samale kursile kui seni. Selles küsimuses, näiteks kvootide osas, ei ole me valmis kompromissideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles