Julia Skripali salajane kihlatu haihtus (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripal.
Julia Skripal. Foto: HANDOUT / REUTERS /Scanpix

Suurbritannias Salisburys närvimürgitabamuse saanud Julia Skripali salapärane kihlatu, kes töötab hämara organisatsiooni jaoks, haihtus pärast rünnakut.

30- aastane Stepan Vikeev on endise Vene topeltagendi Sergei Skripali tütre Julia Skripali kihlatu, kuid tema praegune asukoht on teadmata. Ta kadus läinud kuul pärast seda, kui Skripale mürgitati Vene närvigaasi Novitšokiga.

Moskva luureallikad väidavad, et Vikeev töötas FSB allorganisatsiooni Kaasaegsete Julgeolekuprobleemide Instituudi heaks. Salapärast organisatsiooni juhib tema ema, 61-aastane Tatjana Vikeev.

Julia Skripali kihlatu  Stepan Vikeev ja tema ema Tatjana Vikeev. 
Julia Skripali kihlatu  Stepan Vikeev ja tema ema Tatjana Vikeev. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ka Tatjana Vikeevi asukoht pole pärast Salisbury rünnakut teada. Vene luureallikate sõnul viibivad nad Vene presidendi Vladimir Putini agentide kaitse all. Väidetavalt ei pääse Vikeevitele ligi isegi Moskva ametivõimud, kes tahavad Julia Skripali kihlatut mürgitamise asjus küsitleda.

Ühes hiljutises Briti luuredokumendis seisis, et Vene häkkerid olid Julia Skripali e-kirjadel silma peal hoidnud 2013. aastast saadik. Häkkerite eesmärgiks oli Skripalide eludel silma peal hoida.

Peretuttavate teatel polnud 66-aastane Sergei Skripal tütre kihlatust just vaimustuses.

Vikeev pole rünnakust saadik Julia Skripaliga ühendusse astunud. 33-aastane naine pääses haiglast välja selle kuu alguses ja teda valvavad politseiametnikud teadmata asukohas. Arvatakse, et talle antakse Suurbritannias poliitiline varjupaik.

Julia Skripali parim sõbranna Inna Petrova sõnul kurtis Skripal tihti selle üle, et pidi õhtuti üksi kodus olema, sest Vikeev tegi öövahetusi erilises riigiorganisatsioonis.

Eile teatasid Briti ametnikud, et rünnaku peamised kahtlusalused on välja selgitatud.

Vikeev kustutas varsti pärast 4. märtsil aset leidnud mürgitamist oma sotsiaalmeedia kontod. «Keegi pole teda näinud ja ta lõpetas suhtlemise. Ta ei vasta kõnedele ega sõnumitele,» ütles üks Vikeevi tuttav. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles