Süüdistaja nõuab Stockholmi veokirünnaku eest eluaegset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahmat Akilov Stockholmi kohtus.
Rahmat Akilov Stockholmi kohtus. Foto: FREDRIK SANDBERG / AFP / Scanpix

Prokurör nõuab Rootsi kohtus eluaegset vanglakaristust eelmisel aastal Stockholmi kesklinnas veokirünnakus viis inimest tapnud Usbekistani päritolu Rahmat Akilovile.

Süüdistaja Hans Ihrman ütles täna, et välistatud on kõik peale eluaegse. «Akilov on ühiskonnale julgeolekuoht,» märkis ta.

Akilovile (40) esitati süüdistus terrorismiga seotud tapmises ja tapmiskatses. Kohtuprotsess algas 13. veebruaril ja peaks kestma 2. maini. Otsust on oodata enne suve.

Akilov tunnistas end süüdi. Usbekistanist pärit asüülitaotleja on öelnud, et soovis 2017. aasta aprillis Stockholmi südalinnas kaubikuga jalakäijate sekka sõites uskmatuid maha niita.

Akilov, kelle asüülitaotluse Rootsi 2016. aastal tagasi lükkas, vandus rünnaku eel truudust äärmusrühmitusele Islamiriik.

Mullu 7. aprillil ärandas Akilov õllekaubiku ja rammis sellega Stockholmi südalinnas jalakäijate tänaval inimesi. Surma sai viis ja vigastada 14 inimest. Sündmuskohalt põgenenud ründaja vahistati mõni tund hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles