EL-i ja USA politseijõud halvasid IS-i meediakanalite töö (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Islamiriigi meediakanalilt Amaq.
Kaader Islamiriigi meediakanalilt Amaq. Foto: Reuters TV / Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu ja USA politseijõududel on õnnestunud mitmes riigis korraldatud operatsiooni tulemusena halvata äärmusrühmituse Islamiriik (IS) peamiste meediakanalite töö, teatas Europol täna.

«Selle murrangulise operatsiooniga oleme löönud suure augu IS-i võimesse levitada internetis propagandat ja radikaliseerida Euroopa noori,» ütles EL-i politseiagentuuri direktor Rob Wainwright avalduses.

Operatsiooni peasihtmärk oli uudisteagentuur Amaq, mida IS on kasutanud rünnakute eest vastutuse võtmiseks ning oma džihaadisõnumi levitamiseks.

Koostöö Belgia, Bulgaaria, Hollandi, Kanada, Prantsusmaa, Hollandi, Rumeenia, Ühendkuningriigi ja USA vahel sai alguse 2015. aastal, mil Europol teavitas Euroopa Liidu riike Amaqi kasvava mõju kohta. Sellest ajast alates on julgeolekuagentuurid agentuuri veebistruktuuri järjepidevalt lammutanud.

25.-26. aprillil kahjustati laialdase rahvusvahelise operatsiooni käigus tõsiselt ka äärmuslike väljaannete al-Bayani raadio, Halumu ja Nashiri uudiste tegevust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles