Taiwanil sai tehasepõlengus surma seitse inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad kustutamas põlengut elektroonikatehases Taoyuanis Taiwanil.
Päästjad kustutamas põlengut elektroonikatehases Taoyuanis Taiwanil. Foto: Tyrone Siu / Reuters / Scanpix

Seitse inimest, neist viis tuletõrjujad, sai surma laupäeva hilisõhtul Põhja-Taiwanis ühes elektroonikatehases puhkenud tulekahjus.

Tulekahju haaras enda alla kogu kaheksakorruselise hoone Taoyuan linna tööstuspiirkonnas. Põlenud tehases toodeti trükkplaate.

Hoonest võimalikke kannatanuid otsides jäi seitse tuletõrjujat majja lõksu, kui suured langevad esemed blokeerisid nende tee välja, teatas kohalik päästeamet. Tuletõrjujad suudeti pühapäeva hommikul küll tehasehoonest välja tuua, kuid vaid kaks neist jäid ellu.

Ülejäänud kaks tulekahjus hukkunut olid Taist pärit tehasetöölised.

Lisaks sai kannatada seitse tuletõrjujat, kellele tekitas seni kindlaks tegemata vedelik põletushaavu. Päästeteenistuse kinnitusel leiti sündmuspaigalt nii diislikütuse kui mürgiste kemikaalide jälgi.

Taiwani tehastes on viimasel ajal juhtunud mitmeid tõsiseid tuleõnnetusi, mis on tõstatanud küsimusi ohutusreeglite järgimise osas.

Alles jaanuaris oli seal samas Taoyuanis asuvas rafineerimistehases suur põleng. Selles keegi kannatada ei saanud.

Küll aga sai kuus Vietnamist pärit töötajat surma mullu detsembris, kui samuti Taoyanis asuvas tehases puhkes keset ööd tulekahju. Töötajad olid maganud ebaseaduslikus ühisealamus tehasehoones.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles