USAsse on sisenud 145 migrandikaravani liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-Mehhiko piiril vahele jäänud migrandid.
USA-Mehhiko piiril vahele jäänud migrandid. Foto: ADREES LATIF / REUTERS /Scanpix

USAsse on praeguseks asüüli taotlemiseks sisenenud 145 Kesk-Ameerikast pärit migranti, kes reisisid karavanina läbi Mehhiko Ühendriikide piirini, teatasid Mehhiko võimud.

Nad on osa Mehhiko lõunapiirilt 25. märtsil teele asunud tuhandest inimesest, kellest jõudis pühapäeval USA piiril asuvasse Tijuana linna umbes 200.

«Täna hommikul ületas piiri 70 inimest, tõstes USA piiri ületanud migrantide arvu 145ni,» ütles Mehhiko immigratsiooniametnik Edgar Antonio González Rubio Núñez. Ta lisas, et migrantide seas on Hondurasest, Guatemalast, El Salvadorist ja Nicaraguast pärit inimesi.

Asüülitaotlejaid hoitakse piiril tavaliselt kuni kolm päeva ja antakse seejärel üle immigratsiooniametile. Kui nad läbivad asüüliametniku esialgse kontrolli, võidakse nad kas kinni pidada või vabastada elektroonilise jalavõruga.

Migrandikaravan on 2010. aastal ellu kutsutud traditsioon, mille eesmärk on juhtida tähelepanu läbi Mehhiko USAsse jõuda püüdvate vaeste keskameeriklaste kitsikusele.

Meediakajastus USA piiri suunas liikuvast karavanist tõi kaasa raevukaid säutse president Donald Trumpilt, kes andis korralduse saata Ühendriikide lõunapiiri tugevdama rahvuskaardi üksused ning kutsus Mehhikot migrante peatama.

Mehhiko lükkas USA surve tagasi ja andis migrantidele ühe kuu kehtiva transiidiloa, mille käigus peavad nad otsustama, kas nad taotlevad varjupaika Mehhikos, lähevad koju või jätkavad katseid Ühendriikidesse pääseda.

Tijuanas asuvas laagris on praegu veel umbes 150 migranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles