Brasiilia üksikul saarel sündis hoolimata keelust esimene laps 12 aasta jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando de Noronha.
Fernando de Noronha. Foto: Eraldo Peres / AP/Scanpix

Brasiilias Fernando de Noronha saarel laupäeval sündinud tüdruku saabumine oli üllatuseks kõigile, kaasa arvatud tema vanematele.

Imiku emal on veel teinegi laps, kes sündis Brasiilia mandril. Seekord läks rasedus anonüümseks jääda soovinud ema sõnul aga nii, et ta ei tundnud viimse hetkeni midagi.

«Reede õhtul tekkisid mul valud ja kui ma vannituppa läksin, nägin midagi enda jalge vahelt kukkumas,» kirjeldas naine. «Siis astus sisse lapse isa ja võttis ta sülle. See oli väike tüdruk. Olin täiesti hämmingus.»

«Emal, kes ei soovi oma isikut avalikustada, algas kodus sünnitustegevus,» seisis saare omavalitsuse avalduses. «Pere sõnul ei olnud nad naise rasedusest teadlikud.»

Väikesel 3000 elanikuga Fernando de Noronha saarestikul, mis on kuulus oma metsiku looduse poolest, pole lubatud lapsi ilmale tuua, sest neil puudub sünnitusosakond.

Lapseootel emadel kästakse sõita üle ookeani mandrile, kus lähim suurlinn Natal asub 365 kilomeetri kaugusel.

Tegu oli esimese lapsega, kes saarel 12 aasta jooksul sündinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles