Bernie Sanders kandideerib uuesti USA senatisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders.
Bernie Sanders. Foto: Robert Deutsch/SIPA/SCANPIX

USA demokraadist senaator Bernie Sanders teatas esmaspäeval, et kandideerib novembris vahevalimistel uuesti senatisse ja kavatseb jätkata vastuseisu vabariiklasest presidendi Donald Trumpi poliitikale.

«Kui mind valitakse tagasi ametisse, siis võite olla kindlad, et olen jätkuvalt senatis kõige vihasem vastane Trumpi ja vabariiklaste juhtkonna parempoolsele äärmuslusele,» teatas Sanders Twitteris.

Vermonti senaator Sanders (76) asub taotlema kolmandat kuueaastast ametiaega. Arvatakse, et Vermontis talle tugevaid vastaseid pole.

«Praegu on hirmuäratavad ja pretsedenditud ajad. Meil on president, kes pole mitte ainult patoloogiline valetaja, kuid keegi, kes üritab võita hääli, jagades meie riiki meie nahavärvi, meie päritoluriigi, meie usundi, meie soo ja meie seksuaalse sättumuse alusel,» lisas ta.

«Peame jätkama võitlust progressiivse päevakorra nimel, mis võtab ette oligarhia ning parandab töörahva elu kogu meie riigis,» lausus Sanders, kes pürgis 2016. aastal edutult demokraatide presidendikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles